fredag, september 19, 2008

Skremmande egentlig - veldig skremmande...

Søndag fekk vi oss ein ordentleg kjipp, og eg er stygt redd for at vi berre var minutt unna at det kunne vore ein mykje verre dag dagen etter... Heldigvis gikk alt bra. Bortsett frå ein svart svamp og ei litt trasig lukt, er det ikkje spor å sjå:o)

Bloggen skreiv eg måndag, men den har ikkje komt ut før no. Eg tenkte egentlig å få illustrere litt med bilder, men det har ikkje blitt...

Snekkar-Pappa er på besøk denne veka, og vi har styrt på med litt av kvart i huset dei siste dagane. I går vart det litt småplukk her og der, mellom anna oljing av benkeplatene på kjøkkenet.

Først olja vi ei lita plate, som skulle erstatte ei mellombels fjøl. Pappa la frå seg svampen i ei pappeske, for å unngå at det kom olje nokon annan stad. Så tok vi oss ein tur på Ishavsmuseet og seinare til Volda for å ete middag. Vel heime kl 21 valde eg å olje resten av benkeplatene på kjøkkenet. Fann fram svampen, og olja i vei.

Etter vi hadde lagt oss, syns eg brått det lukta så veldig sterkt med olje (i andre etasje, kjøkkenet er i første), så etter ei lita stund med fundering, gjekk eg ned for å sjekke. Tenkte vel egentlig mest at det var noko som lak eller liknande.

Når eg kom ned trappa merka eg røyken, ikkje mykje, men nok til at eg blei tett, og når eg slo på lyset, såg eg røyken låg under taket... Prøvde først å lokalisere det, men fann ingenting - så ropte på Sindre og pappa. Og akkurat såg eg også røyken steig ut frå pappkassa. Der låg svampen og ulma, den var svart og svidd, hadde svidd hol i pappkassa og kunne nok vere på god vei til å sette fyr på kassa, men heldigvis - eg fekk tatt den i tide! Eg ante altså ikkje at denne oljen var sjølvantennande, og det var det fleire her som ikkje visste... Men etter å ha titta litt nærmare på flaska, står det med bittelita skrift...

Eg har ikkje sett på flaska i dag, så kva den inneholdt veit eg ikkje, men eg veit nok til å vite at det kan vere sjølvantennande iallfall. Det har eg lært no!

I dag vert det montert opp iallfall ein ny røykvarslarar, sjølv om vi såklart har.

2 kommentarer:

  1. Oi. Det var alvorlig. Har selv vært ute for at salolja har selvanntent, men det var jeg klar over, så den lå i illfast bøtte utendørs da...

    Merkingen på sånne ting burde være mye mer tydelig. DET kan vi være helt enige i. Bra du tok turen ned på kjøkkenet..

    SvarSlett
  2. Oi, har ikkje vore klar over at salolje kunne gjere det heller eg. Men med syntetsal, er det ikkje så ofte den er i bruk, og det varierer kanskje frå type til type... Skumle saker!

    SvarSlett