onsdag, oktober 19, 2011

Bli bøsseberar!

Eg har ei utfordring til alle mine lesarar av bloggen!

Illustrasjonsbilde

Søndag 23. oktober er det TV-aksjon, og er i år tildelt Norsk Folkehjelp og deira prosjekt med minerydding.

Diana Likiso James fra det kvinnelige mineryddeteamet har akkurat funnet en TM46 (Russisk anti-tankmine) utenfor Lainya.<br /><br />Bakgrunn:<br />Et av flere kvinnelige minerydderteam som driver manuell minerydding. <br />Team består av 27 mineryddere, en sykepleier, en sjåfør, en kokk, to vakter, leder Senya Jane (ikke avbildet) og nestleder .<br />Bildene er fra task 782 B like nord for byen Lainya langs hovedveien mellom Yei og Juba.<br />Området de rydder vil bli brukt til gjenbosetting av flyktninger etter krigen og til jordbruksland. Sannynsligvis vil dagens bysenter, som grenser helt opp til minefeltet, flyttes til dette området så snart det er ryddet og frigitt.<br />Siden minefeltet ligger helt inntil hovedveien må veien stenges når det pågår rydding. Veien holdes stengt i 45 min og åpent i 15 min hver time. Dette gir også minerydderne en etterlengtet pause i arbeidet.<br />Dette området ryddes av ett kvinnelig, to mannlige og et teknisk team som benytter Mine Wolf Tiller og Flale (minefres).

Hareid kommune, og heilt sikkert andre kommuner også, manglar bøsseberarar! Eg har vore det i fleire år, og anbefalar nettopp DEG til å bli det i år.

Bøssebærer_1

Du møter mange kjekke folk, du får trim og du støttar ei god sak – tre ting på ein gong – reine kinderegget :)

I Hareid kan du ta kontakt med Servicetorget på 7009500 og spør etter Reidun eller Victoria for å melde deg som bøsseberar. Høyrer du til ei anna kommune kan du registrere deg HER (oppe i høgre hjørne).

Bøssebærer_mor_datter

Du kan også ta med deg borna, og vere bøsseberar i lag. Ei fin erfaring, og ein fin søndagstrim – til ei god sak.

Alle bilder er lånt HER.

1 kommentar: