Det er ingen tvil om at eit av høgdepunkta med sommaren (sjølv om ikkje sola skin), er jordbæra – og den beste av dei alle – er Valldallbæra.
Torsdag kjøpte eg ei “bakke” med jordbær på Prix, og nytta høve til å gjere ein innsats for at sommarlukka skal vare litt lenger.
Eg fulgte oppskrifta på baksida av Certo’en, i tillegg til å ha lest bloggen til Tove; På kjøkkenbenken, slik at eg fekk litt ekstra inspirasjon.
I oppskrifta står det 2 kg bær, 1 pk Certo og 500 g sukker. Eg angra litt på mengda med sukker, eg er ikkje glad i søt sylte.
Derfor hadde eg resten av bæra i også, så det blei nok 3 kg bær.
Mmmm! Klar til å blande i sukker og Certo.
Masse god sommarsmak her!
Åtte beger med sylte hamna i frysaren, og eit måtte vi sjølvsagt ha til smak no!
Den var nydlig god!
Nam! Rørt jordbærsylte er fantastisk godt!
SvarSlettDet såg nyyyydeleg ut!!:)
SvarSlett